#ထမင္းခ်က္နည္းလၽွို့ဝွက္ခ် က္၉ခ်က္
၁. ရွာလကာရည္
ရွာလကာရည္ကေတာ့ ထမင္းသိုးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးနိုင္စြမ္းရွိပါတယ
၂. ဘီယာ
ေပၚဆန္ေမႊးဆန္ ဝယ္စားလို့မရလို့ စိတ္မညစ္နဲ႔ေနာ္။ တကယ္လို့ သင့္အိမ္မွာရွိတဲ့ ဆန္ေဟာင္းက အထားၾကာသြားၿပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါမွာ ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတာတို့ အနံ့မေကာင္းတို့ဆိုရင္ ထမင္းခ်က္တဲ့ အခါမွာ ဘီယာကို အနည္းငယ္ေလာက္ ထည့္ၿပီး ခ်က္ေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ ေပၚဆန္းေမႊးဆန္လို ေမႊးပ်ံတဲ့ အနံ့နဲ႔ ထမင္းကိုရရွိေစပါမယ္။
၃. ေျမပဲဆီ
ဆန္ဖြာဖြာႀကီး မစားခ်င္ဘူးဆိုရင္ ထမင္းခ်က္တဲ့ အခါမွာ ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ဆီအနည္းငယ္ကို ထည့္ၿပီး ေရာေမႊၿပီး ခ်က္ေပးပါက ဆန္ဖြာျခင္းမရွိတဲ့ ခံတြင္းေတြ႕ေစမွာပါေနာ္။
၄. ဆား
လက္က်န္ထမင္းၾကမ္းကို ျပန္ေႏႊးတဲ့အခါမွာ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေႏႊးေပးျခင္းျဖင့္ အနံ့ဆိုးမ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသည့္အျပင္ ထမင္းၾကမ္းကလည္း ႏူးႏူးညံ့ညံ့ေလးနဲ႔မို့ တဖန္ျပန္ၿပီး စားလို့ေကာင္းပါတယ္။
၅. အရက္ျဖဴ (သို့မဟုတ္) ဆန္အရက္
ထမင္းအိုးတည္ေနရင္း မီးပ်က္တဲ့ အခ်ိန္ေတြမွာဆိုရင္ ထမင္းက က်က္တဝက္ မက်က္တဝက္ ျဖစ္ေနတက္ပါတယ္။ အဲ့လို အခ်ိန္မ်ိဳးနဲ႔ ၾကဳံတဲ့ အခါမွာ အရက္ျဖဴကို ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္ၿပီး ေႏႊးျခင္းျဖင့္ ထမင္းကို လုံး၀ က်က္ေစပါတယ္။ ေျပာရရင္ေတာ့ ဆန္ကို တေျပးတည္း ျပန္က်က္ေစပါတယ္။
၇. ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္း အိုးႏွပ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ထမင္းတူးသြားပါက ထမင္းၾကားမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တစ္ပင္ကို ထည့္ၿပီး ခဏအုပ္ထားေပးပါက တူးနံ့မ်ားကို ယူပစ္သလို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
၈. လက္ဖက္
ေရေႏႊးၾကမ္းကို ထမင္းခ်က္တဲ့ေနရာမွာ ထည့္ၿပီး သာမန္အတိုင္း ထမင္းခ်က္ပါက ထမင္းရဲ့ အနံ့အရသာကို ျပည့္စုံ႐ုံသာမက အာဟာရလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြကိုေတာ့ ဆယ္ထားၿပီး ေရေႏႊးၾကမ္းရည္ကိုသာအသုံးျပ
၉. သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္တဲ့အခါမွာ သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ခ်က္ေပးပါက ဆန္ထဲရွိ သၾကားဓာတ္တိုးျမင့္မွုကို ထိန္းခ်ဳပ္နိုင္တဲ့ အျပင္ အစာအိမ္ကိုလည္း ဥပဒ္မျဖစ္ေစနိုင္ပါဘူး။ ဆီးခ်ိဳရွိတဲ့ ေရာဂါသည္ေတြ အတြက္လည္း သင့္ေလၽွာ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment